Sound Quality Installs  *  Sound Pressure Level Installs  *  MultiMedia Installs  *  Links  *  Chat  *  Forum  *  Wiki   *  Facebook   *  Twitter
Algemeen
 Adverteren 
 Frontpage 
 Maak een showcase 
 Leden Login 
 Wallpapers 
 Koffie Corner Test 
 Verwijzende Sites 
 
EMMA Nederland
 EMMA Website 
 EMMA Foto Gallerij 
 
CarAudio TheoriŽn
 Braintraining 
 
Produkten
 Sponsor Nieuws 
 (Nieuwe) Produkten 
 Waar kan ik wat kopen 
 Kaart van Preferred Shops 
 Reviews/Test 
 
Workshop
 Do it yourself ! 
 
CarAudio Evenementen
 Agenda 
 de beste shows 
 Meest bekeken pics 
 Laatst bekeken pics 
 
Installs
 De laatste 50 Installs 
 De Top 50 Installs 
 Sound Quality 
 Sound Pressure Level 
 Multi-Media 
 
Software
 WinISD Box Design 
 Probox2000 
 

 
Kijk ook eens hier
 
 
 
 

Advertentie
 
Beste Car Audio Shop
 

Advertentie
 
 

   
The Ice Factory Koffie Corner Test

 
Na een bezoekje aan Boyd's was de beurt aan The Ice Factory.
Ook deze keer weer een hele rit voor ons allebei, en deze keer hadden we voor het gezelschap onderweg ieder onze wederhelft maar meegenomen, want het is toch een ritje van anderhalf uur. Aangezien we ook nog bepaalde metingen zouden gaan verrichten en de dames daar geen zin in hadden, gingen ze samen gezellig aan de winkel in Bataviastad.
 
 
 
 
 
Ook hier gingen Riesh, IJsje en ondergetekende eens even de koffie goed testen. Zodra de eerste bak koffie op de bar stond kwamen Zoeff CorvetteC3 en Chendy ook nog binnen wandelen dus het was een gezellig clubje om eens lekker bij te kletsen, onder het genot van een erg lekker bakje koffie.
 

 
De Koffie, want daar kwamen we voor. Erg lekkere koffie komt hier uit, onze komplimenten, er werd dan heftig gebruik van gemaakt. Elk bakkie is vers en lekker pittig dus de koffie voorraad van Richard slonk gestaag.
 
 
Let vooral op de hoeveelheid koffiebekers op de balie, een teken dat de koffie goed is, en ook de barkrukken bevielen ons goed, je kan lekker rustig van je koffie genieten.
 
 
De luisterwand van TIF, met alle interssante merken vertegenwoordigd. En zoals het hoord werd ook hier weer lustig geluisterd en vergeleken, met ieder zijn eigen voorkeur, smaak en mening. Dat maakt het juist zo leuk. Er werd flink heen en weer geschakeld tussen Audio-system, Micro Precision, Focal en Ground Zero.
 
De vitrine kast gevuld met de nodige filters, zekeringhouders, mid-speakers en tweeters. Lekker verlicht en duidelijk, dus alles goed zichtbaar zodat je het allemaal op je gemak eens goed kan bekijken.
 
 
Een mooi wandrekje met de nodige rca-kabels, enkel of dubbel, alles is mogelijk
 
 
De inbouw werkplaats van TIF. Ruimte voor 1 auto, maar aangezien je toch maar 1 ding tegelijk kan doen, meer dan genoeg. Alles is aanwezig om een hele nette en snelle inbouw te kunnen verzorgen, voedingskabel in elke wensbare dikte, snake-skin om elke kabel netjes te beschermen, kabel-eind hulzen die ervoor zorgen dat elke kabel-uiteinde er keurig (blijft) zien, kortom de ideale werkplek.
 
 
Van die werkplek hebben we meteen even gebruik gemaakt om een poging te doen om een aantal headunits te vergelijken op uitgangs spanning. Voordat iedereen hier een mening over gaat verkondigen, we weten dat we onbelast hebben gemeten en dat je dan niet echt een goede uitkomst krijgt, maar wij waren van mening dat dit beter was dan helemaal niks, we hebben een voeding genomen van 13,8 Volt (te zien op een van de multimeters) en een verloopkabeltje van RCA naar twee banaanstekkers voor op de andere multimeter.

Door met een DB-jams cd op bepaalde frequenties de spanning op de RCA uitgangen te meten, kom je toch hele vreemde dingen tegen. We hebben gemeten met het volume en sub op maximale stand.

 
 
Zo bleek dat een Alpine HU (4 Volt volgens specs) ongeveer 4,3 Volt geeft op alledrie (front, rear en sub) de uitgangen.

Pioneer( 6 Volt volgens specs) doet het iets anders. Die geeft op de sub uitgang maar liefst 8,5 Volt en op front en rear 6,0 Volt.

Een Panasonic HU ( 4 Volt volgens specs) bleek op alle drie de RCA uitgangen nagenoeg gelijk nl. 4,3 Volt.

De Kenwood van IJsje (4 Volt volgens de specs) deed bijna hetzelfde als de Pioneer, 4,6 op front en rear en 7,8 Volt op de sub RCA.

Richard (TIF) kwam nog even aanzetten met een BOSS HU ( in de gebruiksaanwijzing stond geen uitgangs voltage gespecificeerd) Hierbij viel op dat de sub uitgang een heel vreemd filter gedrag vertoonde. We denken dat er 4 Volt uit moet komen, de front en rear deden dat ook maar bij de sub bleef het voltage iets lager hangen.

De foto's van onze metingen zijn in in een zip bestand te downloaden, omdat dit niet voor iedereen interssant is heb ik ze hier niet allemaal in gezet.

Download zipfile

 
 
 
 
 
 
Kortom, het was erg gezellig, leerzaam en interssant. Onze gastheer, Richard, bedankt voor de gastvrijheid en koffie. We komen zeker nog eens terug, alleen al voor de koffie.

Mocht je een keer bij Richard op de koffie willen gaan of heb je intersse in de winkel op zich:

http://www.icefactory.nl

Bezoekadres winkel
Splijtbakweg 30a
1333 HK Almere

Telefoon
Tel: 036-5323619
Fax: 036-5329109

E-mail: info@icefactory.nl

 

 

CommerciŽle Mededeling
Copyright (C) 2018 ShowYourSound, GK ICT Diensten, Boyds Car Audio & Electronics, Alle rechten voorbehouden. webmaster@showyoursound.nl Over ShowYourSound.nl
Deze pagina is gegenereerd in 0,015 Seconden.

Sites: showyoursound.nl,showyoursound.eu, showyoursound.de, show-your-sound.com, showyoursound.ru, showyoursound.net